Лідер «Свободи» побував на Черкащині

Дата: 14.11.2011
Автор:

12-13 листопада Голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок відвідав Черкащину. Під час дводенного візиту заплановав зустрічі із громадськістю та звіти депутатів місцевих рад від ВО “Свобода” у шести містах області – Каневі,Черкасах, Корсуні-Шевченківському 12 листопада та у Шполі, Смілі й Золотоноші – наступного дня.

Почав з Канева – побував на Чернечій горі, поклав квіти до могили Тараса Шевченка і пам’ятного знака на місці самоспалення Олекси Гірника та залишив запис у Книзі відвідувачів у Тарасовій Світлиці. Зустріч з канівчанами відбулася у будівлі на вулиці імені Олега Кошового – лідера «Молодої гвардії», якого радянська пропаганда зробила символом боротьби української молоді проти фашизму. Переїхавши з Канева в Черкаси, Олег Тягнибок на зустрічі у драмтеатрі Шевченка заявив присутнім: «Молоду гвардію» комуністи «присвоїли», хоча ця молодіжна антифашистська організація насправді була націоналістичною… І сказав, що якщо перед попередніми візитами на Черкащину знайомі йому «підказували» – мовляв, про всяк випадок рідше згадуй там Бандеру, то нині він знає, що населення Центральної України з усе більшою симпатією ставиться до історії визвольної боротьби ОУН-УПА.

Наскільки ж реальні «зміни» у житті Черкащини, Тягнибок мав змогу оцінити вже в наступних пунктах своєї подорожі: в Корсуні-Шевченківському його прихильники зібралися в будинку культури на вулиці, що досі має назву Комсомольська, а у Шполі та Смілі чекали у приміщеннях на вулицях, які називаються однаково – вулицями Леніна, хоча в жодному місті чи селі Черкащини вождь червоних, як відомо, ніколи не бував…

Цікаво, що під час зустрічей на Черкащині Тягнибока прихильно зустрічали повні зали, причому в них не бракувало і людей похилого віку, яких десятиліттями намагалися «правильно виховати» в радянські часи – у страху і ненависті до націоналізму.

Олег Тягнибок залишає запис у Книзі відгуків в Тарасовій Світлиці на Чернечій горі у Каневі

 Олег ОСТРОВСЬКИЙ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру